Naše prodejna je otevřena Po-Pá 9-18h, So 8-12h. Potřebujete s něčím poradit? Volejte 602 432 993.

ADVENTURE MENU

Historie

Firma AdventureMenu vznikla v březnu 2011 s jasnou vizí, a to přivézt na trh kvalitní plnohodnotnou a chutnou expediční stravu. S více než 10ti letými zkušenostmi a zázemím naší partnerské výrobní firmy jsme v červnu téhož roku představili řadu sterilovaných jídel AdventuremMenu, která získala již během letní sezóny nemalý úspěch zejména u expedičních cestovatelů a off-road motorkářů.

Během letní sezóny jsme se zúčastnili několika outdoorových akcí a festivalů a šířili osvětu mezi cestovatelskou veřejností. Podporujeme také nadějné české sportovce Ollie Roučkovou(quad), Luboše Menzeje(quad) a dokonce i zkušeného jezdce Rallye Dakar, Mílu Janáčka, který se se svým týmem stravuje našimi jídly na dálkových rallye.

Napsali o nás, aneb nezávislé testy jídel AdventureMenu:
http://www.powderline.cz/detail/cs/technet/ostatni/jidlo-na-cesty/
http://www.quadmania.cz/detail-clanku/amarouny-tak-trosku-jinak-13267.html

 

Technologie výroby

Jídla AdventureMenu jsou připravována výhradně ruční prací z nejkvalitnějších tuzemských surovin. Díky jedinečné technologii neobsahují žádné konzervanty ani barviva a přitom si zachovají čerstvost a skvělou chuť až po dobu 2 let.

K výrobě jídel AdventureMenu používáme sterilizační technologii německé firmy KORIMAT. Čerstvě uvařená jídla jsou při stálé vysoké teplotě naplněna do jednotlivých bariérových sáčků. Ve speciálním zařízení jsou za působení vysokého tlaku na několik minut šokově zahřáta a následně prudce zchlazena. Tato unikátní technologie zajišťuje bezpečný a chutný výrobek bez potřeby použití jakýchkoliv konzervačních látek.

Tento způsob uchování potravin přináší v uplynulých desetiletích mnoho opomíjených výhod. Jídla uchovaná pomocí této metody si zachovávají svou vynikající a nezměněnou chuť po celou dobu a vyznačují se extrémní trvanlivostí.

Mezi další přednosti našich výrobků patří použití nejkvalitnějších obalových materiálů. Námi používané materiály se vyznačují extrémní odolností, která zaručuje i v nejnáročnějších podmínkách vysokou kvalitu jídel po dlouhou dobu.

Vlastnosti jídel AdventureMenu

HOTOVÉ
AdventureMenu jsou hotová sterilovaná jídla vyráběná speciálně pro outdoor, turistiku, expedice a jiné aktivity při kterých je zapotřebí poctivé plnohodnotné jídlo připravené za pár minut. Jídlo není dehydrované, tudíž se do něj nepřidává žádná voda.

CHUTNÉ
Jídla AdventureMenu jsou vydatná, bez jakýchkoli chemických konzervantů, vyvážená, ale především chutná. To vše díky unikátnímu způsobu sterilace, který umožňuje vařit jídlo přirozeně bez použití chemie a díky kterému je jídlo i po 2 letech  chutné, jako byste ho právě uvařili. Všechna jídla vaříme výhradně z nejkvalitnějších surovin od léty prověřených dodavatelů. Klademe velký důraz na absenci chemických přidaných látek, z toho důvodu jsou všechna jídla vařena tradičním způsobem.

VYDATNÉ
Především na cestách je důležité, aby byla strava vydatná. Proto jsou jídla AdventureMenu složená tak, aby zaručeně zasytila a dodala potřebnou energii na další cestu. V každé porci je vždy 150g masa. Dále omáčka a příloha, jejichž množství je závislé na typu jídla. Celková hmotnost jedné porce je vždy 500g.

Sortiment jídel AdventureMenu je velmi pestrý. Při množství sedm druhů jídel je zde na výběr z pěti druhů masa a příloh. Recepty byly vybrány tak, aby si každý vybral dle svých chutí.

Způsoby ohřevu

Jídla lze ohřívat buďto ve vodní lázni po dobu 8-10 minut, nebo vyklopit na pánev a prohřát cca 3 minuty. Jídlo není dehydrované a proto se nepřidává žádná voda.

Nejjednodušším způsobem ohřevu jídel Adventure Menu je použití tzv. Samoohřevu, který vám jídlo ohřeje za pár minut bez potřeby vařiče, nádobí a teplé vody.

Samoohřev (nebo také "bezplamenný ohřívač") je speciální příslušenství k našim jídlům, které vám dopřeje ten nejvýšší komfort na cestách. Je to speciální sáček, který vám sám ohřeje jídlo za pár minut, a to bez vařiče a nádobí.

Samoohřev funguje na principu chemické reakce mezi směsí oxidu vápenatého s hliníkovým práškem a vodou. Tato směs je umístěna ve speciálním propustném sáčku z netkané textílie, který zajistí propustnost vody ke směsi. Jakmile se voda dostane do sáčku, spustí se chemická reakce, která z oxidu vápenatého udělá hydroxid vápenatý. Tuto reakci provází vytvoření vysoké teploty (až 98°C) a vypařování přidané vody. Celá tato reakce se odehrává výhradně uvnitř ohřevné kapsle, tudíž není ohroženo zdraví uživatele a jelikož jídlo je neprodyšně uzavřené v bariérovém sáčku, nepřichází do kontaktu s žádnou z chemických látek.

A JAK TO FUNGUJE?

1. otevřeme samoohřevnou kapsli a vložíme na dno průhledného sáčku se zipem

2. uzavřené jídlo vložíme do sáčku se samoohřevem
2. přidá se 150ml vody
3. sáček se uzavře pomocí zipu
4. díky chemické reakci se začne tvořit teplo a pára
5. za 12 minut je jídlo ohřáto; vyjměte sáček s jídlem a otevřete

 

Nenalezen žádný záznam